Konji – moja strast S selitvijo iz mesta Brežice v vasico Sela se mi je izpolnila dolgoletna želja, z družino smo si ustvarili prijetno domačijo in se pričeli ukvarjati s konjerejo. Oče me je naučil, kako skrbeti za konje, me peljal na konjske dirke in blagoslove konj. Dolga leta so bili konji na prvem mestu, ves moj prosti čas je bil posvečen njim. Od staršev sem za 20 rojstni dan dobil svojo prvo žrebičko Hello Kitty, na njo sem bil zelo ponosen. Do leta 2012 smo se aktivno ukvarjali s konji, sedaj pa bolj ljubiteljsko.

 

Darilo Kljub številni radosti, ki so mi jo dali konji, sem si po tihem vedno želel psa. Leta 2011 sem mami in sestri predlagal, da bi očetu za rojstni dan kupili labradorca. Nekaj časa smo porabili in se dogovarjali glede prostora za psičko, najbolj nas je skrbel očetov odziv. Vse je bilo zavito v skrivnost, psičko smo rezervirali že decembra in šele februarja smo malo rjavo kepico pripeljali domov, ji nadeli rdečo mašno in bila je pravo živo darilo. Od tistega trenutka je rjava kepica postala del nas, del našega življenja. Darilo je bilo popolno in oče je dobil novo prijateljico FIONO.

 

Fiona, Molly in Ari Fiona je postala osrednji del dogajanja, hodila sva v šolo, opravila izpit male šole in izpit A. Zrasla je v pravo lepotico, ki sem jo želel predstaviti tudi drugim. Kmalu se mi je porodila ideja, da bi imel še eno psičko in se začel s tem intenzivneje ukvarjati. Februarja 2013 je k nam prišla še Molly, črna navihana kepica, ki je bila darilo za mojo punco Majo. Šolanje psičke je tokrat prevzela Maja in uspešno opravila izpit male šole. Jeseni 2013 sva registrirala psarno Pri Cet Labradors ter se veselila prvega legla psičke Fione. Mladički so nas čisto prevzeli, takoj smo se odločili, da ena psička ostane doma, tako se je naši pasji družinici pridružila še najmlajša članica Artemis (Ari).